preskoči na sadržaj

Osnovna škola "Srinjine"

 > Naslovnica
vijesti

Registar ugovora jednostavne nabave za 2020. godinu OŠ Srinjine

Autor: Antonela Matić, 18. 1. 2021. 11:54

Registar ugovora jednostavne nabave za 2020. godinu OŠ Srinjine

 

[više]

Obavijest o početku nastave za učenike razredne nastave

Autor: Antonela Matić, 15. 1. 2021. 13:24

Prema Uputi za organiziranje nastave u drugom polugodištu na području Splitsko-dalmatinske županije  Stožera civilne zaštite Splitsko-dalmatinske županije, nastava za učenike od 1. do 4. razreda od ponedjeljka 18.1.20210. nastavit će se održavati po A modelu, odnosno u školi.  

Nakon provedene ankete, svi roditelji učenika razredne nastave izjasnili su se da su suglasni da učenici prijeđu u jutarnju smjenu do povratka učenika predmetne nastave u školu.

Prvi školski sat započinje u 9 sati. Učenici trebaju doći najranije u 8:50 prije početka nastave i odmah se zaputiti u svoju učionicu. I dalje su dužni poštivati sve dogovorene epidemiološke mjere donesene na početku školske godine. Roditelji imaju obvezu nastaviti s dnevnim mjerenjem i upisivanjem temperature djeteta.

Prijevoz za učenike putnike organiziran je zbog radova na cesti alternativnim putevima preko Žrnovnice i to na sljedeći način:

SIROTKOVIĆI-SRINJINE: polazak svakim danom u 8:25

SRINJINE-SIROTKOVIĆI:

 

Dan

Vrijeme polaska

Ponedjeljak

12:10

12:55

Utorak

12:10

12:55

Srijeda

12:10

12:55

13:40

Četvrtak

12:55

Petak

12:10

12:55

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Sve nove informacije bit će objavljene na web stranici.

Svima želimo puno sreće i uspjeha u drugom polugodištu!

[više]

Obavijest o početku nastave za učenike predmetne nastave

Autor: Antonela Matić, 15. 1. 2021. 13:18

Prema Uputi za organiziranje nastave u drugom polugodištu na području Splitsko-dalmatinske županije Stožera civilne zaštite Splitsko-dalmatinske županije, nastava za učenike od 5. do 8. razreda od ponedjeljka 18.1.20210. izvodit će se po C modelu, odnosno na daljinu.

Nastava će se odvijati prema predviđenom rasporedu, u realnom vremenu i to pretežno videokonferencijski. Učenici su dužni biti spremni u 7:50 za uključivanje u nastavu. Učenici koji kod kuće nemaju uređaj s pristupom internetu, trebaju se javiti u školu (021 542 325).

Neuključivanje na nastavu, kao i neizvršavanje dobivenih zadataka, bilježit će se u e-dnevnik u izostanke. Izostanak je roditelj dužan opravdati razredniku sukladno Statutu OŠ Srinjine i Pravilniku o izricanju pedagoških mjera.  Od učenika se očekuje ozbiljnost, angažiranost i ispunjavanje obveza te poštivanje već dogovorenih pravila ponašanja. U protivnom, učenik će snositi posljedice utvrđene navedenim Pravilnikom i Statutom. Također, svako vrijeđanje, neovlašteno snimanje i druge neprimjerene radnje, bit će sankcionirane kao i u školi.

Roditelji učenika i dalje trebaju obavijestiti školu u slučaju djetetove samoizolacije ili izolacije.

Sve nove informacije bit će objavljene na web stranici i u virtualnim učionicama na aplikaciji Teams.

Svima želimo puno sreće i uspjeha u drugom polugodištu!

[više]

Božićna priredba

Autor: Antonela Matić, 21. 12. 2020. 14:05

Dragi učenici, roditelji i mještani,

bliži se dan kada dijelimo radost Isusova rođenja. Pritom vam od srca svima želimo obilje nade, radosti i ljubavi! Budući da priredba, na kakvu smo svih ovih godina naviknuli, ove godine nije moguća, naši učenici i djelatnici su se potrudili donijeti dašak božićnog duha putem virtualne priredbe. Uživajte!

 

U srijedu, 23. prosinca zadnji je nastavni dan 1. polugodišta. Zimski odmor učenika započinje 24. prosinca 2020. i traje do 18. siječnja 2021. kada se učenici vraćaju u školu po redovnom rasporedu.

Čestit Božić i sretnu novu godinu žele vam učenici, djelatnici i ravnateljica OŠ Srinjine!

[više]

Čestitke!

Autor: Antonela Matić, 8. 12. 2020. 10:02

Protekla školska godina bila je neobična i prepuna izazova zbog epidemiološke situacije. Mnoga događanja morala su se pomaknuti, a među njima i natjecanja.

Naš učenik Marin Mandić se prošle školske godine, kao učenik 7. razreda, izborio za prolazak na čak četiri županijska natjecanja. Na županijskom natjecanju iz kemije ostvario je 9. mjesto, a iz povijesti i geografije je svojim sjajnim rezultatima osigurao odlazak na državno natjecanje. Nažalost, županijskom natjecanju iz hrvatskog jezika nije uspio pristupiti zbog mjere samoizolacije.

Državno natjecanje iz povijesti održalo se 16. studenog 2020. Sudjelovalo je preko 20 učenika iz cijele države, a Marin je osvojio prvo mjesto s maksimalnim brojem bodova čime je dokazao da je među najboljim povjesničarama u Hrvatskoj u kategoriji osnovnih škola.

Marin je ostvario izvrstan uspjeh i na državnom natjecanju iz geografije koje se održalo 23. studenoga 2020. U jakoj konkurenciji je osvojio 6. mjesto.

Ponosni smo na Marinov uspjeh. Svojim predanim radom, uz pomoć mentora učitelja Mate Dedića, Marin je pokazao da se i u ovakvim izvanrednim situacijama trud isplati.

Od srca čestitamo i želimo Marinu mnogo uspjeha u daljnjem školovanju!

[više]

Obavijest Volonterskog kluba

Autor: Antonela Matić, 3. 12. 2020. 15:52

Poštovani roditelji i učenici!

Svake godine u mjesecu prosincu u našoj školi se provode humanitarne akcije:

 

 • Naša djeca za Caritas – humanitarna akcija u kojoj prikupljamo namirnice od robe, hrane , higijene, školskog pribora i drugih stvari koje su potrebne za svakodnevni život. Od prošle godine više stavljamo naglasak na hranu (brašno, ulje, šećer, manistra, ulje,  keksii... sve što može duže trajati). Sve što prikupimo odvezemo u Caritas Splitsko-makarske nadbiskupije.

 • Provodimo akciju za Crveni križ pod nazivom „Ne dvoji, za drugog izdvoji.“ Donacije uplaćujemo na račun Crvenog križa podružnica Split.

 • Humanitarna akcija „Za tisuću radosti“ – doniramo 10 kn  za Hrvatski Caritas. Donacije uplaćujemo na račun Hrvatskog Caritasa.

​U akcijama sudjeluju svi djelatnici i učenici škole.

Sudjelujući u humanitarnim akcijama potičemo naše učenike na solidarnost, razvijamo osjećaj  humanosti i savjesti za potrebe siromašnih obitelji i našim bližnjima koji se nalaze u životnim nevoljama.

Molimo vas da se i ove školske godine  odazovete i donirate što je ovdje navedeno.

Božji blagoslov vašim obiteljima!

Voditelji Volonterskog kluba :

Marina Jelić

Antonio Lisica

 

[više]

Dan sjećanja na žrtve Domovinskog rata i Dan sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje

Autor: Antonela Matić, 16. 11. 2020. 16:10

Godina 2020. ostati će po mnogočemu upečatljiva, ali će nam kao jedna od vedrijih ostati vijest o dovršetku obnove vukovarskog vodotornja. Emotivno, i uz snažne simboličke slike kojima je odana počast osobama i događajima koji su obilježili borbe za Vukovar, vodotoranj je otvoren za javnost 30. listopada. Snimku svečanog otvorenja možete pogledati na video linku:

https://www.youtube.com/watch?v=nuNCNEusDh0&feature=emb_title

Dan sjećanja na žrtve Domovinskog rata i Dan sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje ove smo godine također odlučili obilježiti prigodnim plakatima i paljenjem razrednih svijeća u atriju škole.

 

Prenosimo i obavijest iz dnevnih tiskovina kako Grad Split i Koordinacija braniteljskih udruga Grada Splita pozivaju građane da u spomen i sjećanje na žrtvu Vukovara i Škabrnje u utorak 17. studenog uoči Dana sjećanja umjesto tradicionalnog okupljanja i zajedničkog paljenja svijeća u Vukovarskoj ulici, svoje svijeće upale na balkonima i prozorima.

U Srinjinama u Ulici Poljičke kneževine iza 18 sati možete zapaliti svijeću. 

U srijedu 18.11.2020. povodom Dana sjećanja na žrtve Domovinskog rata i žrtvu Vukovara neće biti nastave. 

[više]

Humanitarna akcija

Autor: Antonela Matić, 16. 11. 2020. 15:32

Pomozimo Fridi vratiti mamu za Božić
 

Viktorija se razboljela  prije dvije godine, a još se ne zna od čega boluje. Na Facebooku je objavljen apel za pomoć mladoj obitelji iz Omiša koja prikuplja sredstva za liječenje Viktorije. Mlada žena koja bi uskoro trebala napuniti 28 godina se razboljela 2019., ali do danas se ne zna što joj je.

Sa suprugom Josipom, koji se na sve načine trudi spasiti suprugu, ima djevojčicu Fridu. Život im se pretvorio u svakodnevno obilaženje liječnika u nadi da će pronaći rješenje. No, prošla su 22 mjeseca od Viktorijinog prvog simptoma, a dijagnoza još ne postoji te ne može započeti s ispravnim liječenjem.

Suprug Josip kazao je: „Već dvije godine pokušavamo doznati od čega supruga boluje. Ne može samostalno hodati, ne može gutati, gubi koordinaciju, izgubila je dosta na težini, jako slabo govori. Liječila se više puta u KBC-u Split i KBC-u Rebro, postavljeno je nekih 10-15 dijagnoza, međutim, nakon pregleda sve je bilo negativno. Pokušao sam naći neko rješenje, došao sam do našeg stručnjaka u Americi dr. Tomislava Mihaljevića, poslao sam mu medicinsku dokumentaciju i neurolozi Poliklinike u Clevelandu rekli su da mogu pomoći i dijagnosticirati o čemu se radi. Ja nemam sredstava kojima bih mogao financirati te preglede, moguće je da će biti još dodatnih troškova pa zato ovim putem prikupljamo pomoć za liječenje supruge.
Za uspostavu dijagnoze obitelji je potrebno 9239 dolara plus troškovi puta i smještaj.

 

U našoj školi Volonterski klub sudjeluje u prikupljanju novčane pomoći za Viktoriju. Ovim putem molimo sve koji su u mogućnosti da umjesto jedne kave ili slatkiša, odvoje i doniraju za Viktoriju i njen odlazak u SAD kako bi malenoj Fridi vratili mamu za Božić.

Novac možete donijeti vjeroučiteljici ili pedagoginji do petka 20.11.2020.

Hvala! heart

[više]

Jesenski praznici

Autor: Antonela Matić, 30. 10. 2020. 15:47

U nedjelju 1. studenoga obilježava se blagdan Svih svetih, dan kad se slave i časte svi sveci, no i oni koji nisu proglašeni svetima, ali su za svoga života ostvarili velika djela ljubavi prema Bogu i bližnjima. 

Dan nakon, 2. studenoga, obilježavamo  Dušni dan, dan u kojem se sjećamo svih naših najmilijih koji su preminuli. Paleći svijeće, noseći cvijeće i putem molitve povezujemo se s njima i tražimo Božje milosrđe.

Obavještavamo vas da je pred nama i jesenski odmor učenika koji započinje 2. studenog 2020. i završava 3. studenog 2020. Nastava se nastavlja u srijedu 4. studenoga po uobičajenom rasporedu. 

Želimo vam ugodne praznike!

[više]

Obavijest

Autor: Antonela Matić, 9. 9. 2020. 13:31

Raspored prijevoza za učenike putnike od 10. rujna 2020. 

[više]

Obavijest

Autor: Antonela Matić, 3. 9. 2020. 20:00

ORGANIZACIJA NASTAVE U PEDAGOŠKOJ GODINI 2020.-2021.

 Suglasnost MZO  za skraćenjem nastavnog sata na 40 minuta

UPUTE ZA UČENIKE 5. RAZREDA

Protokol postupanja u slučaju sumnje u zarazu učenika/djelatnika, prostor za izolaciju i način izoliranja

Protokol o postupanju u slučaju posudbe knjižne građe u školskoj knjižnici OŠ Srinjine u uvjetima povezanim s bolesti COVID -19

Smjernice za rad školske knjižnice OŠ Srinjine u uvjetima povezanim s bolesti COVID-19

[više]

Obavijest - preuzimanje udžbenika učenika predmetne nastave

Autor: Antonela Matić, 31. 8. 2020. 11:37

PROTOKOL PREUZIMANJA UDŽBENIKA

[više]

Obavijest o ostvarivanju prava na besplatne marende

Autor: Antonela Matić, 25. 8. 2020. 11:49

Učenici koji su već u proteklim školskim godinama ostvarili pravo na besplatne marende ne trebaju ponovno obnavljati zahtjeve jer im već izdana rješenja vrijede do kraja osnovnoškolskog obrazovanja (pod uvjetom da se ne promijene činjenice i okolnosti koje su utjecale na ostvarivanje nekog od prava). 

Zahtjeve za besplatne marende za narednu školsku godinu predaju samo učenici prvog razreda te učenici viših razreda, ako su ove godine stekli uvjete za neko od navedenih prava. 

Na sljedećoj poveznici možete pronaći uvjete i postupak ostvarivanja prava na besplatne marende: Grad Split - besplatne marende

Molimo roditelje kojima je potrebno izdati potvrdu o upisu djeteta u školu da se prethodno telefonski najave tajnici između 9 i 11 sati (021 542 325).

[više]

Besplatan prijevoz učenika iz obitelji s troje i više djece koji primaju dječji doplatak

Autor: Antonela Matić, 24. 8. 2020. 10:57

Grad Split je u svom proračunu osigurao sredstva kako bi se ostvarilo pravo na besplatan prijevoz – godišnju pokaznu kartu koje mogu ostvariti učenici osnovnih i srednjih škola iz obitelji s troje i više djece ako jedan roditelj/skrbnik ima prebivalište na području Grada Splita neprekinuto najmanje 3 (tri) godine do dana podnošenja zahtjeva i uz uvjet da primaju dječji doplatak.

Detaljne upute i Zahtjev za ostvarivanje navedenog prava možete pronaći na poveznici OBAVIJEST O IZRADI I PREUZIMANJU GODIŠNJIH POKAZNIH KARATA unutar koje se nalazi Zahtjev.

Molimo roditelje kojima je potrebno ovjeriti Zahtjev u školi da se prethodno telefonski najave tajnici između 9 i 11 sati (021 542 325).

[više]

Obavijest o udžbenicima i drugim obrazovnim materijalima

Autor: Antonela Matić, 14. 7. 2020. 12:00

Na temelju Zakona o udžbenicima i drugim obrazovnim materijalima za osnovnu i srednju školiu, a u skladu s odlukama učitelja te stručnih aktiva predmeta na razini školu, ravnateljica Škole donijela je Odluku o odabiru udžbenika za 2020./2021. školsku godinu i Odluku o korištenju drugih obrazovnih materijala za redoviti program u 2020./2021. školskoj godini koje se nalaze u poveznicama ispod. Također, na  niže navedenim poveznicama se nalaze popisi svih udžbenika i dopunskih obrazovnih materijala za iduću školsku godinu

Udžbenike za sve učenike financirat će Ministarstvo. Druge obrazovne materijale velikim dijelom financirat će Grad Split, a ostatak će participirati roditelji po uputama koje će dobiti od razrednika i Škole. 

Odluka o odabiru udžbenika za 2020./2021. školsku godinu

Odluka o korištenju drugih obrazovnih materijala za redoviti program u 2020./2021. školskoj godini

Popis odabranih udžbenika u 2020.-2021. školskoj godini 

Popis drugih obrazovnih materijala za školsku godinu 2020.-2021.

[više]

Obavijest o podjeli svjedodžbi

Autor: Antonela Matić, 8. 7. 2020. 12:39

Podjela svjedodžbi održat će se u petak, 10. srpnja 2020. po sljedećem rasporedu:

8:00 za učenike 1., 2., 3. i 4. razreda

9:00 za učenike putnike 5. i 6. razreda

9:30 za učenike iz Srinjina 5. i 6. razreda

10:00 za učenike putnike 7. i 8. razreda

10:30 za učenike iz Srinjina 7. i 8. razreda

 

Prijevoz za učenike putnike u petak, 10. srpnja 2020. organiziran je na sljedeći način:

7:50 polazak kombija iz Sirotkovića (učenici razredne nastave) u Srinjine
8:20 povratak kombija iz Srinjina u Sirotkoviće

8:45 kombi + bus iz Tugara (Naklica) u Srinjine (učenici predmetne nastave, 5. i 6. razred)
9:30 povratak iz Srinjina u Tugare

9:45 kombi + bus iz Tugara (Naklica) u Srinjine (učenici predmetne nastave, 7. i 8. razred)
10:30 povratak iz Srinjina

 

Mole se svi učenici da se, sukladno situaciji uzrokovanoj COVID – 19, drže epidemioloških preporuka, poštuju mjere fizičkog distanciranja te ponesu svoje kemijske olovke za potpis.

Sve ostale upute učenici će dobiti od razrednika.

[više]

Završetak nastavne godine

Autor: Antonela Matić, 26. 6. 2020. 12:17

Dragi učenici,

danas je zadnji nastavni dan ove, ni malo obične, školske godine.

Čestitam svima koji su prethodnih mjeseci pokazali svoju zrelost i odgovornost te, poput stabla u oluji, odlučili ojačati svoje korijene, svoje temelje i  tako učinili najbolje za sebe i svoju budućnost.

Aristotel je jednom davno rekao: „Korijeni učenja su gorki, ali su plodovi slatki“. Ova školska godina za vas, kao i za nas, nije bila ni malo jednostavna i korijeni učenja su bili gorči nego ikad, ali isto tako će plodovi vašeg rada biti slađi nego ikada. Svi vi koji ste redovito pratili upute vaših učitelja i posvećeno obavljali zadaće, niste samo dobili nova znanja iz predmetnih područja, naučili ste kako uspješnije samostalno učiti, kako efikasnije organizirati svoje vrijeme te koliko je dragocjeno i potrebno i vrijeme rada i vrijeme odmora. Vjerujem da ćete, zbog svega toga, iduću školsku godinu početi osnaženiji, s dubokom sviješću o vrijednosti onog što vam škola i učitelji pružaju.

Nadam se da će vašim primjerom biti potaknuti i oni učenici koji su izgubili ovo vrijeme, a izgubili su ga samo za sebe. Ne za svoje roditelje niti za svoje učitelje. Za sebe i za svoju budućnost. Premda nam nije svima bilo jednako lako/teško, baš kao ni inače u životu, svi smo imali i imamo mogućnost odabira. Odaberite bolju budućnost, odaberite odgovornost za svoj život i budite promjena koju želite vidjeti u svijetu.

Na kraju, dragi osmaši, vama želim prvenstveno da upišete željene srednje škole i da ostanete časni i pošteni ljudi, na ponos svojoj zajednici. Hvala vam za ovih osam godina, za svaki osjećaj ponosa i sreće koji ste izazivali u nama gdje god smo vas vodili. Svojim ponašanjem ste uvijek bili primjer učenicima drugih škola, a nama, svojim roditeljima i svojim učiteljima ste pokazali da se isplati svako zrnce truda, strpljenja i ljubavi koje vam pružamo iz dana u dan.

Zato, želim čestitati i vašim roditeljima i vašim učiteljima što su od vas učinili ljude, a vama poručujem: njegujte i dalje poštenje i iskrenost, dišite punim plućima, nikad nemojte prestat rasti i BUDITE SRETNI.

Od srca se nadam da ćete uživati u ljetnim praznicima i da ćemo iduću školsku godinu raditi „na blizinu“.

Bog vas blagoslovio!

                                                                                                               Ravnateljica

 

 
[više]

Odluka o ukidanju Odluke o načinu organizacije rada

Autor: Antonela Matić, 16. 6. 2020. 11:22

Odluka o ukidanju Odluke o načinu organizacije rada

[više]

Obavijest

Autor: Antonela Matić, 14. 6. 2020. 19:53

Poštovani roditelji i učenici,

obavještavamo vas da je Hrvatski zavod za javno zdravstvo objavio nove Upute za sprječavanje i suzbijanje epidemije COVID-19 vezano uz rad škola radi ispravljanja negativnih ocjena i "produžne" nastave.

Upute se nalaze na sljedećoj poveznici:

UPUTE VEZANO UZ RAD ŠKOLA RADI ISPRAVLJANJA NEGATIVNIH OCJENA I PRODUŽNE NASTAVE

 

[više]

DAN ŠKOLE

Autor: Antonela Matić, 1. 6. 2020. 12:12

Dragi učenici, roditelji/skrbnici, mještani, učitelji i ostali djelatnici škole,
od srca vam želim sretan Dan škole, Dan mjesta i Dan župe Srinjine.
 
Nažalost, zbog epidemije uzrokovane korona virusom nema uobičajene proslave u našem mjestu i u našoj školi, ali to ne znači da naša srca nisu povezana i da nemamo razloga za osmijeh, a da bi nam dan bio malo veseliji, naši učenici su sa svojim učiteljima pripremili kratak virtualni program. Udobno se smjestite i uživajte. Sretno i blagoslovljeno vam bilo 💗
Da biste pogledali cijeli video i izložbe, kliknite na "više".
Ravnateljica
[više]

OBAVIJEST RODITELJIMA UČENIKA RAZREDNE NASTAVE

Autor: Antonela Matić, 21. 5. 2020. 20:52

Poštovani roditelji/skrbnici,
 
prema Uputama HZJZ-a, rad u školama sada se smatra jednako sigurnim za djecu i zaposlenike kao i rad od kuće, zbog čega se omogućuje ponovno uključivanje djece u škole.
 
Sukladno tome, od ponedjeljka (25. svibnja 2020. godine) započinje nastava u školi za sve učenike razredne nastave. Roditelji više nisu dužni potpisati izjavu, a djecu šalju u školu bez obzira na svoj radni status. Oni roditelji koji se odluče da njihova djce ipak neće dolaziti na nastavu u školu, trebaju opravdati izostanak. Također, djecu na nastavu mogu uključiti i naknadno.
 
Nastava za učenike odvijat će se od 8:00 sati prema ustaljenome rasporedu (izvode se i izborni predmeti te nastava tzk na otvorenom).
 
Prije dolaska u školu, roditelji su dužni izmjeriti djetetu temperaturu. Djeca s povišenom temperaturom ne dolaze u školu, a o tome je potrebno obavijestiti učitelja. Preporuka je da roditelji svaki dan, prije dolaska u školu, u djetetovu bilježnicu upišu vrijednost izmjerene temperature kod djeteta. Bilježnicu dijete donosi sa sobom u školu, a učitelj ju svakodnevno provjerava.
 
Djeca sa znakovima drugih zaraznih bolesti također ne dolaze u ustanovu.
 
Dijete koje ima bilo kakve simptome respiratorne bolesti, npr. povišena temperatura,  kašalj, poteškoće u disanju, poremećaj osjeta njuha i okusa i sl., ili ima izrečenu mjeru samoizolacije, ili ako je dijete zaraženo COVID-19 , ne dolazi u školu.
 
Učitelji će učenike dočekati u dvorištu škole u 7:45 sati te formirati svoje razredne odjele na način da će učenici prvog i drugog  razreda biti poredani u vrstu na lijevoj strani dvorišta s međusobnim razmakom, a učenici 3. i 4. razreda na desnoj strani dvorišta. Nakon toga će se svaki razredni odjel uputiti prema učionici i to svaki odjel posebno, držeći se uputa vezanih za socijalnu distancu.
 
Preporučamo da hranu i piće koje će učenici konzumirati tijekom velikoga odmora roditelji pripreme kod kuće.
 
S novim pravilima ponašanja u školi, školskom dvorištu i učionici, djecu će upoznati učitelji i ostali djelatnici škole, no svakako je dobro da ih o svemu informirate i Vi kod kuće. Detaljne informacije za roditelje nalaze se  na sljedećim linkovima:
 
 
 
 
Veselimo se ponovnom dolasku učenika.
Srdačno,
 
ravnateljica Zrinka Mužinić Bikić
 
[više]

Obavijest za roditelje učenika 1.-4. razreda

Autor: Antonela Matić, 21. 5. 2020. 20:47

Često postavljanja pitanja vezana uz povratak učenika 1.-4. razreda u škole

[više]

Obavijest o nastavi za učenike razredne nastave od 25. svibnja 2020.

Autor: Antonela Matić, 20. 5. 2020. 17:15

Dragi roditelji,

od srca zahvaljujemo na razumijevanju i potpori koju nam pružate cijelo vrijeme tijekom nastave na daljinu.

Vjerojatno ste putem medija već vidjeli informaciju da je  Hrvatski zavod za javno zdravstvo uz suglasnost ministrice Divjak objavio 20. svibnja 2020. nove preporuke o održavanju nastave za djecu od prvog do četvrtog razreda osnovne škole. U novim Uputama omogućen je povratak svim učenicima od 1. do 4. razreda od 25. svibnja 2020., a o načinu organizacije nastave i sigurnosnim mjerama, pročitajte u ispod priloženim Uputama.

Molimo Vas da detaljno pročitate navedene Upute te se potom javite djetetovom učitelju/učiteljici i prenesete Vašu odluku vraća li se dijete u školu kako bismo mogli osigurati sve potrebne uvjete navedene u Uputama do ponedjeljka.

Upute za sprječavanje i suzbijanje epidemije covid-19 vezano za rad predškolskih ustanova i razrednu nastavu od 1. do 4. Razreda te posebne razredne odjele i rad s djecom s teškoćama koja imaju pomoćnika u nastavi 

Preporuke za organizaciju rada u razrednoj nastavi i upute za vrednovanje i ocjenjivanje od 25. svibnja 2020.

Ravnateljica

[više]

Obavijest o upisu u 1. razred OŠ

Autor: Antonela Matić, 11. 5. 2020. 12:36

Dragi roditelji predškolaca,

ovim putem Vas želimo obavijestiti o nastavku aktivnosti i uputama vezanim uz preglede djece pred upis u 1. razred osnovne škole, za školsku godinu 2020./2021.

Za termin pregleda potrebno se javiti nadležnom školskom timu putem telefona, mobitela  ili službenog e-maila medicinske  sestre, u vremenu od 15. svibnja do 22. svibnja 2020. Detaljnije upute možete pronaći na poveznici ispod: 

UPUTE RODITELJIMA ZA UPIS DJECE U 1. R OŠ

Upitnik za roditelje

Izjava o mogućem riziku zaraze SARS-CoV-2 virusom

Stranica NZJZ SDŽ

Po naputku Ministarstva znanosti i obrazovanja, testiranja djece u školi neće se još provoditi, a o načinu i vremenu provedbe dobit će se pravovremena obavijest, kao i o eventualnim drugim odlukama.

Sve novosti bit će objavljene na web stranici škole. 

Zahvaljujemo na strpljenju te molimo da i dalje pratite web stranicu na kojoj ćemo objavljivati sve važne informacije vezane uz upis učenika u 1. razred OŠ. 

[više]

Upute šk. liječnice za upis u srednju školu

Autor: Antonela Matić, 11. 5. 2020. 11:51

S obzirom na aktualnu epidemiološku situaciju i organizaciju rada u Službi za školsku i adolescentnu medicinu Nastavnog zavoda za javno zdravstvo SDŽ, ovim putem Vas želimo obavijestiti da će se Mišljenje nadležnog školskog liječnika o zdravstvenoj sposobnosti učenika za određeno zanimanje, tj. smjer u srednjoj školi, za školsku godinu 2020./2021. izdavati uz prethodnu najavu telefonom/e-poštom nadležnom školskom timu.

Više informacija i uputa pročitajte na poveznici:

UPUTE ZA UPIS U SREDNJU ŠKOLU

Izjava o mogućem riziku zaraze SARS-CoV-2 virusom

Stranica NZJZ SDŽ

[više]

Obavijest

Autor: Antonela Matić, 8. 5. 2020. 16:01

Dragi učenici i roditelji,

želimo vas obavijestiti da svi učenici naše škole nastavljaju s nastavom na daljinu, odnosno da će se i od 11. svibnja nastavni proces u OŠ Srinjine odvijati virtualnim putem za sve učenike. O svim novim informacijama biti ćete na vrijeme obaviješteni. 

Zahvaljujemo svima na razumijevanju i strpljenju te želimo puno sreće u nastavku nastave na daljinu!

Ravnateljica Zrinka Mužinić Bikić

[više]

Obavijest za roditelje učenika razredne nastave

Autor: Antonela Matić, 5. 5. 2020. 11:04

Dragi roditelji,

na poveznici  ispod teksta možete pronaći obavijest za roditelje razredne nastave vezano uz povratak učenika razredne nastave u školu 11. svibnja 2020. godine. Unutar obavijesti nalaze se epidemiološke mjere za učenike i roditelje koje će vrijediti u školi u slučaju da bude potrebe organiziranja nastave. Iste te mjere su sastavni dio pisane izjave koju trebaju potpisati roditelji učenika koji žele da im dijete nastavu pohađa u školi.

Poveznica: OBAVIJEST ZA RODITELJE

[više]

Obavijest o zabrani korištenja šk. igrališta

Autor: Antonela Matić, 1. 5. 2020. 11:56

Sukladno uputama Stožera civilne zaštite o zabrani korištenja sportskih igrališta, mole se svi učenici da se suzdrže od okupljanja i korištenja školskog igrališta. 

Hvala što ste odgovorni prema sebi i drugima. 

[više]

Obavijest

Autor: Antonela Matić, 30. 4. 2020. 10:06

U petak, 1.5.2020. neradni je dan zbog obilježavanja Međunarodnog praznika rada.  Nastava u virtualnim učionicama  nastavlja se u ponedjeljak 4.5.2020. po redovnom rasporedu.

Želimo vam ugodan produženi vikend!

[više]

Kriteriji vrednovanja u nastavi na daljinu

Autor: Antonela Matić, 29. 4. 2020. 10:39

Dragi roditelji,

budući da se nastava odvija na daljinu, vrednovanje i ocjenjivanje nije više moguće provoditi na načine kako je planirano u nastavi u razredu. Kako bi vrednovanje i ocjenjivanje bilo što transparentnije, u poveznici ispod možete pronaći kriterije vrednovanja i ocjenjivanja koji će se primjenjivati tijekom nastave na daljinu u pojedinim predmetima. S kriterijima i načinima ocjenjivanja učenici su upoznati u pojedinom predmetu kroz njihov kanal u aplikaciji Teams, koju koristimo za nastavu na daljinu.

KRITERIJI VREDNOVANJA

[više]

Čestitka

Autor: Antonela Matić, 10. 4. 2020. 20:09

Sretan i blagoslovljen Uskrs našim učenicima i njihovim obiteljima žele ravnateljica i djelatnici OŠ Srinjine!

[više]

Obavijest

Autor: Antonela Matić, 7. 4. 2020. 18:05

Podsjećamo sve učenike da je radi usklađivanja broja nastavnih sati iz svih predmeta, pri planiranju nadoknade nastavnih dana, odlučeno da će se u OŠ Srinjine srijeda 8.4. raditi po rasporedu petka, a  utorak 14.4. po rasporedu ponedjeljka. 

 

Proljetni odmor za učenike počinje 9.4.2020., a završava 13.4.2020.

[više]

Upute za vrednovanje i ocjenjivanje - nastava na daljinu

Autor: Antonela Matić, 4. 4. 2020. 15:53

Upute za vrednovanje i ocjenjivanje tijekom nastave na daljinu za učitelje, nastavnike i profesore, ali dijelom i za roditelje/staratelje i učenike

[više]

Anketa

Autor: Antonela Matić, 2. 4. 2020. 14:00

Anketa za učenike

[više]

Obavijest ministrice

Autor: Antonela Matić, 2. 4. 2020. 10:53

Na sljedećoj poveznici možete pronaći obavijest ministrice Blaženke Divjak o tjednu ponavljanja i planiranja:

TJEDAN PONAVLJANJA I  PLANIRANJA

[više]

Kontakti za vrijeme nastave na daljinu

Autor: Antonela Matić, 24. 3. 2020. 12:00

U slučaju potrebe za vrijeme nastave na daljinu, možete nas kontaktirati na sljedeći način:

- na školski telefon svakim radnim danom od 8 do 12: 021 542 325

- putem e-maila: srinjine@os-srinjine.skole.hr

- na kontakt broj pedagoginje: 095 768 41 99

[više]

Odluka o obavljanju rada kod kuće radnika

Autor: Antonela Matić, 20. 3. 2020. 20:58

Odluka o izmjeni Odluke o obustavi izvođenja nastave u visokim učilištima, srednjim i osnovnim školama te redovnog rada ustanova predškolskog odgoja i obrazovanja i uspostavi nastave na daljinu

Odluka o obavljanju rada kod kuće radnika - OŠ Srinjine

[više]

Obavijest o upisu u 1. razred OŠ

Autor: Antonela Matić, 19. 3. 2020. 21:40

Dragi roditelji predškolaca,

temeljem upute koja se nalazi na web stranici Ministarstva znanosti i obrazovanja, obustavljaju se sve aktivnosti vezane uz upis djece u prvi razred OŠ. Postupak utvrđivanja psihofizičkog stanja djece radi upisa u prvi razred neće se provoditi do 4. svibnja 2020. godine. Roditelji će dobiti obavijest o novim terminima testiranja u školi naknadno neposrednim pozivom iz škole.

Do tada, čuvajte sebe i jedni druge! 

[više]

Obavijest

Autor: Antonela Matić, 17. 3. 2020. 11:43

Učitelji razredne i predmetne nastave OŠ Srinjine nastavu na daljinu izvodit će po uobičajenom rasporedu po razredima predviđenu planovima i programima uz kombinaciju sadržaja koje isporučuje MZO. Razrednici su u kontaktu sa svojim učenicima i roditeljima preko WhatsApp grupa, e-mail adresa i virtualnih učionica preko kojih pružaju detaljnije upute, informacije i radne materijale na dnevnoj razini.

[više]

Raspored

Autor: Antonela Matić, 17. 3. 2020. 07:42

Na stranici Škole za život, tj. na niže navedenoj poveznici možete pronaći  svaki dan rasporede nastavnih sati za izvođenje nastave na daljinu, kao i rasporede emitiranja obrazovnih sadržaja putem televizijskih programa.

RASPORED

[više]

Kako djeci pružiti podršku

Autor: Antonela Matić, 15. 3. 2020. 13:18

Dragi roditelji,

od ponedjeljka u Hrvatskoj neće raditi škole i vrtići i mnogi će se roditelji i djeca naći u situaciji da će na jednom novom emocionalnom nivou osjetiti trenutačnu društvenu krizu proizašlu širenjem koronavirusa u Europi. Ovo je normalno i očekivano i trebat će koji dan da se svi prilagode novonastalim okolnostima.

O ovoj situaciji svakako je potrebno razgovarati s djecom svih uzrasta. Savjete kako razgovarati s djecom i pružiti im podršku, pročitajte na sljedećoj poveznici:

KAKO PRUŽITI PODRŠKU DJECI U PERIODU ZDRAVSTVENE KRIZE

[više]

Obavijest

Autor: Antonela Matić, 15. 3. 2020. 12:46

Preko sljedećih poveznica moći ćete pratiti obavijesti, aktivnosti, materijale i drugo po razredima. Također, unutar navedenih razreda ćemo postaviti poveznice na virtualne učionice za predmetnu nastavu kada budu osposobljene.

1. RAZRED

2. RAZRED

3. RAZRED

4. RAZRED

5. A RAZRED

5. B RAZRED

6. A RAZRED

6. B RAZRED

7. A RAZRED

8. A RAZRED

8. B RAZRED

[više]

Obavijest o održavanju nastave na daljinu

Autor: Antonela Matić, 15. 3. 2020. 12:07

Dragi učenici i roditelji,

sukladno uputama Ministarstva znanosti i obrazovanja nastava će se od ponedjeljka, 16. ožujka, odvijati putem informacijsko-komunikacijskih tehnologija. Očekivano trajanje nastave na daljinu je dva tjedna. U ponedjeljak i utorak će se uspostavljati konačni sustav komuniciranja, a svi učenici će već od ponedjeljka pratiti nastavu putem HRT 3 (razredna nastava) i Sportske TV (predmetna nastava).

Za detljnije informacije klikni na „više“.

[više]

Obavijest o održavanju nastave na daljinu

Autor: Antonela Matić, 13. 3. 2020. 14:18

Dragi učenici i roditelji,

primili smo informaciju od Ministarstva znanosti i obrazovanja da će se nastava od ponedjeljka 16.3.2020. odvijati na daljinu u svim školama.

Na sljedećoj poveznici možete pronaći Uputu svim osnovnim i srednjim školama vezano uz organizaciju nastave na daljinu: UPUTA

Molimo vas da redovito pratite web stranicu na kojoj će biti objavljene upute. 

[više]

Upute za Microsoft Teams aplikaciju

Autor: Antonela Matić, 13. 3. 2020. 13:33

Dragi učenici,

na sljedećoj poveznici možete pronaći upute za korištenje Microsoft Teams aplikacije:

 UPUTE TEAMS

U slučaju da nastava bude organizirana online, bit ćete obaviješteni putem web stranice. 

[više]

Predavanje za roditelje učenika 8. razreda

Autor: Antonela Matić, 9. 3. 2020. 10:17

Zbog korona virusa otkazane su niže navedene aktivnosti u CISOK-u.

[više]

Događanja u veljači

Autor: Antonela Matić, 9. 3. 2020. 08:09

Iako ima najmanje dana u godini, veljača u našoj školi bila je prepuna raznih zanimljivih događaja. Maškare, Dan sigurnijeg interneta i Dan ružičastih majica samo su neki od prigodnih datuma koje smo posebno obilježili.

Također, u veljači su nas posjetili brojni gosti: književnici Ante Nadomir Tadić Šutra i Enes Kišević, profesor povijesti Stjepan Marković, dramska pedagoginja Jasmina Žiljak Ilinčić, glazbenici Ivo Jerkunica, Oliver Rogošić i Ilija Utrobičić.

Za više informacija i fotografija klikni "više".

[više]

Dan ružičastih majica

Autor: Antonela Matić, 25. 2. 2020. 13:03

U srijedu, 26.2.2020. obilježava se Dan ružičastih majica u sklopu programa  prevencije vršnjačkog nasilja. Pozivamo sve učenike i djelatnike da sutra odjenu svoje ružičaste majice ili drugi ružičasti odjevni predmet te se okupe u školskom atriju nakon velikog odmora u 10:45 kako bi ukratko istaknuli važnost ovoga dana te se zajednički fotografirali.

[više]

Obavijest o upisu u 1. razred OŠ

Autor: Antonela Matić, 10. 2. 2020. 12:17

Upis djece u prvi razred osnovne škole na području Splitsko-dalmatinske županije za školsku godinu 2020./2021. provest će se prema Planu upisa Upravnog odjela za prosvjetu, kulturu, tehničku kulturu i sport Splitsko-dalmatinske županije, sukladno odredbama članka 16. i 17. Zakona o odgoju i obrazovanju u osnovnoj i srednjoj školi ("Narodne novine", broj 87/08, 86/09, 92/10, 105/10, 90/11, 5/12, 16/12, 86/12, 94/13, 152/14, 7/17,  68/18 i 98/19) te članka 5. Pravilnika o postupku utvrđivanja psihofizičkog stanja djeteta, učenika te sastavu stručnih povjerenstava ("Narodne novne", broj 67/14) u suradnji sa osnivačima osnovnih škola (Grad SplitGrad MakarskaSplitsko-dalmatinska županija) i osnovnim školama u SDŽ.

Prijava školskih obveznika vršit će se elektronskim putem na obrascu prijava (http://dalmacija.hr/upisi2020/odgovori_add.asp) u vremenu od 10. do 20. veljače 2020.                                                                                                                                  Za dodatne informacije klikni ispod na više

[više]

Čestitka

Autor: Antonela Matić, 23. 12. 2019. 07:56

 •  
 • Neka betlehemsko svjetlo unese radost i toplinu u vaš dom. Od srca vam želimo sretan Božić, a u novoj godini neka vas prati radost, smijeh, zdravlje, blagostanje i uspjeh!
 •  
 • Sretne blagdane svima žele ravnateljica, učenici i djelatnici OŠ Srinjine!
 •  
 • Čestitku naših učenika pogledajte na sljedećoj poveznici: ČESTITKA
 • Nastava u 2. polugodištu započinje u utorak 7. siječnja 2020. po rasporedu ponedjeljka.
 •  
 •  
 •  
[više]

Obavijest

Autor: Antonela Matić, 20. 12. 2019. 10:13

Dragi učenici i roditelji,

Ministarstvo znanosti i obrazovanja donijelo je Odluku vezano uz trajanje odmora učenika osnovnoškolskih i srednjoškolskih ustanova kojima je osnivač Splitsko-dalmatinska županija i Grad Split kojom:

•             prvo polugodište završava 23.12.2019. godine;

•             zimski odmor traje od 24. 12.2019. godine do 6.1.2020. godine;

•             drugo polugodište počinje 7.1.2020. godine;

•             proljetni odmor traje od 9.4.2020. godine do 13.4.2020. godine;

•             nastavna godina završava 26. lipnja 2020. godine.

 

Radi usklađivanja broja nastavnih sati iz svih predmeta, u OŠ Srinjine će se utorak 7.1. i utorak 14.4. raditi po rasporedu ponedjeljka, a srijeda 8.4. po rasporedu petka.

Dakle, nakon zimskih praznika, u utorak 7. siječnja, učenici trebaju ponijeti knjige i pribor po rasporedu ponedjeljka.

[više]

Obavijest roditeljima - Zamolba za izostanak s nastave

Autor: Antonela Matić, 18. 12. 2019. 12:47

Dragi roditelji, 

temeljem Pravilnika o izricanju pedagoških mjera u slučaju opravdanog izostanka Vašeg djeteta (koji nije zdravstvene prirode) potrebno je predati pravodobnu zamolbu razredniku (za izostanak do 3 radna dana), ravnatelju (do 5 radnih dana) ili Učiteljskom vijeću (do 15 radnih dana).

Obrazac za zamolbu koju dostavljate u Školu možete preuzeti na sljedećoj poveznici: Zamolba za izostanak s nastave. 

[više]

Večer matematike

Autor: Antonela Matić, 16. 12. 2019. 08:10

Dana 12. prosinca u našoj školi održana je Večer matematike za učenike nižih razreda.

Večer matematike je skup interaktivnih radionica koje potiču izgradnju pozitivnog stava učenika prema matematici.  Svaka učionica je bila podjeljena na radne centre, gdje su se nalazili nesvakidašnji matematički zadatci, koje su učenici zajedno sa svojim roditeljima rješavali. Cilj ove večeri je privući učenike rješavanju matematičkih zadataka te im pokazati da ona ima i svoju jako zabavnu stranu.

Djeca i roditelji su rado rješavali zadatke te prelazili s jednog radnog centra na drugi. Igrali su se, timski radili i  surađivali. Pozitivna atmosfera bila je  prisutna tijekom cijele večeri. Nadamo se da će se i sljedeći put odazvati u ovako velikom broju te da smo matematiku učinili zabavnom i zanimljivom.

Slike pogledajte u fotogaleriji ili na poveznici: Večer matematike

[više]

Juuuu-huuuuu, praznici su! - vodič za radionice tijekom praznika

Autor: Antonela Matić, 13. 12. 2019. 07:51

Dragi učenici, ustanove u kulturi pripremaju brojne i zanimljive radionice za vas tijekom zimskih školskih praznika u sklopu akcije Juuu-huuu, praznici su! Otkrijte nešto novo o svijetu oko sebe!

Za tablicu s rasporedom i opisom aktivnosti kliknite na poveznicu: vodič kroz radionice za djecu i mlade tijekom šk. praznika 2019./20.

Za poster s popisom aktivnosti kliknite na poveznicu: Juuu-huuu, praznici su! Poster

[više]

Večer matematike

Autor: Antonela Matić, 10. 12. 2019. 07:52

[više]

Obavijest o prestanku štrajku

Autor: Antonela Matić, 2. 12. 2019. 19:00

Dragi učenici i roditelji,

iza nas je jedan tezak period. Hvala vam na razumijevanju, podršci i strpljenju.

Krećemo svom snagom naprijed. Učinit ćemo sve da naša djeca nadoknade propušteno i uspješno nastave školsku godinu. 

Nastava će se sutra održavati po redovnom rasporedu. 

Još jednom zahvaljujemo svima i želimo sretan povratak u školske klupe!

Ravnateljica Zrinka Mužinić Bikić

[više]

Odluka o odabiru ponuda za Školu u prirodi koje će biti predstavljene roditeljima

Autor: Antonela Matić, 2. 12. 2019. 12:45

Od 5 (pet) pravovaljanih i u roku pristiglih ponuda koje udovoljavaju propisanim uvjetima po javnom pozivu 3/2019., Povjerenstvo je donijelo:

Odluku o odabiru ponuda za Školu u prirodi koje će biti predstavljene roditeljima

[više]

Obavijest o štrajku

Autor: Antonela Matić, 29. 11. 2019. 11:49

Dragi učenici i roditelji,

prema najavama sindikalnih predstavnika u našoj školi, štrajk učitelja se nastavlja u ponedjeljak, 2. prosinca. Sukladno tome, za očekivati je da nećemo biti u mogućnosti organizirati nastavu. Škola će organizirati prihvat ukoliko netko od učenika dođe.

Zbog mogućih promjena, molimo vas da redovito pratite obavijesti u medijima i na našoj web stranici.

Ukoliko imate potrebu, možete se obratiti ravnateljici na broj 021/542-325 ili putem e-mail adrese srinjine@os-srinjine.skole.hr.

Hvala na razumijevanju.

[više]

Obavijest o štrajku

Autor: Antonela Matić, 28. 11. 2019. 16:59

Dragi učenici i roditelji,

prema najavama sindikalnih predstavnika u našoj školi, štrajk učitelja se nastavlja sutra, 29. studenoga. Sukladno tome, za očekivati je da nećemo biti u mogućnosti organizirati nastavu. Škola će organizirati prihvat ukoliko netko od učenika dođe.

Molimo vas da redovito pratite obavijesti u medijima i na našoj web stranici.

Ukoliko imate potrebu, možete se obratiti ravnateljici na broj 021/542-325 ili putem e-mail adrese srinjine@os-srinjine.skole.hr.

Hvala na razumijevanju.

[više]

Obavijest o štrajku

Autor: Antonela Matić, 27. 11. 2019. 12:46

Dragi učenici i roditelji,

prema najavama sindikalnih predstavnika u našoj školi, štrajk učitelja se nastavlja sutra, 28. studenoga. Sukladno tome, za očekivati je da nećemo biti u mogućnosti organizirati nastavu. Škola će organizirati prihvat ukoliko netko od učenika dođe.

Molimo vas da redovito pratite obavijesti u medijima i na našoj web stranici.

Ukoliko imate potrebu, možete se obratiti ravnateljici na broj 021/542-325 ili putem e-mail adrese srinjine@os-srinjine.skole.hr.

Hvala na razumijevanju.

[više]

Obavijest o štrajku

Autor: Antonela Matić, 26. 11. 2019. 13:17

Dragi učenici i roditelji,

prema najavama sindikalnih predstavnika u našoj školi, štrajk učitelja se nastavlja sutra, 27. studenoga. Sukladno tome, za očekivati je da nećemo biti u mogućnosti organizirati nastavu. Škola će organizirati prihvat ukoliko netko od učenika dođe.

Molimo vas da redovito pratite obavijesti u medijima i na našoj web stranici.

Ukoliko imate potrebu, možete se obratiti ravnateljici na broj 021/542-325 ili putem e-mail adrese srinjine@os-srinjine.skole.hr.

Hvala na razumijevanju.

[više]

Obavijest o štrajku

Autor: Antonela Matić, 25. 11. 2019. 19:18

Dragi učenici i roditelji,

prema najavama sindikalnih predstavnika u našoj školi, štrajk učitelja se nastavlja sutra, 26. studenoga. Sukladno tome, za očekivati je da nećemo biti u mogućnosti organizirati nastavu. Škola će organizirati prihvat ukoliko netko od učenika dođe.

Budući da su promjene moguće, molimo vas da redovito pratite obavijesti u medijima i na našoj web stranici.

Ukoliko imate potrebu, možete se obratiti ravnateljici na broj 021/542-325 ili putem e-mail adrese srinjine@os-srinjine.skole.hr.

Hvala na razumijevanju.

[više]

Obavijest o štrajku

Autor: Antonela Matić, 22. 11. 2019. 13:04

Dragi učenici i roditelji,

prema najavama sindikalnih predstavnika u našoj školi, štrajk učitelja se nastavlja u ponedjeljak, 25. studenoga. Sukladno tome, za očekivati je da nećemo biti u mogućnosti organizirati nastavu. Škola će organizirati prihvat ukoliko netko od učenika dođe.

Molimo vas da pratite obavijesti u medijima i na našoj web stranici.

Ukoliko imate potrebu, možete se obratiti ravnateljici na broj 021/542-325 ili putem e-mail adrese srinjine@os-srinjine.skole.hr.

Hvala na razumijevanju.

[više]

3. međuškolsko natjecanje iz emocionalne pismenosti

Autor: Antonela Matić, 22. 11. 2019. 07:44

U petak 15. studenoga 2019. održalo se 3. međuškolsko natjecanje iz emocionalne pismenosti u sklopu projekta Pretežno vedro.

OŠ Srinjine bila je domaćin natjecanja zahvaljujući svojim učenicima koje su prošle godine pobijedili na navedenom natjecanju.

Natjecanje se održalo na grupnoj i individualnoj razini, a ove godine je sudjelovala čak 21 škola Splitsko-dalmatinske županije. Ovim projektom obilježio se Mjesec borbe protiv ovisnosti s ciljem smanjivanja rizičnih ponašanja i očuvanja mentalnog zdravlja djece i mladih.

OŠ Žnjan-Pazdigrad odnijela je pobjedu na grupnoj razini te je time postala domaćin natjecanja u idućoj školskoj godini. Pobjednik individualne razine bio je učenik iz OŠ Trstenik.

Čestitamo pobjednicima i zahvaljujemo na sudjelovanju svim učenicima i njihovim mentorima!

Reportažu o natjecanju možete pogledati na sljedećoj poveznici:

 https://youtu.be/Zty5QiGrWpk

Prisjetimo se i prošlogodišnjeg natjecanja na poveznici: 

https://www.youtube.com/watch?v=M-2ksGj0v5E

Za pogledati fotografije kliknite na "više".

[više]

Obavijest o štrajku

Autor: Antonela Matić, 21. 11. 2019. 12:23

Dragi učenici i roditelji,

prema najavama sindikalnih predstavnika u našoj školi, štrajk učitelja se nastavlja sutra, 22. studenoga. Sukladno tome, za očekivati je da nećemo biti u mogućnosti organizirati nastavu.

Molimo vas da pratite obavijesti u medijima i na našoj web stranici.

Ukoliko imate potrebu, možete se obratiti ravnateljici na broj 021/542-325 ili putem e-mail adrese srinjine@os-srinjine.skole.hr.

Hvala na razumijevanju.

[više]

HLAPIĆEV TJEDAN U U 3. RAZREDU OŠ „SRINJINE“

Autor: Antonela Matić, 21. 11. 2019. 07:54

„ A tkogod ide nekome u pomoć, taj se ne boji ničega, već samo da će zakasniti“

U Tjednu šegrta Hlapića (11.11.-15.11.2019.),učenice i učenici 3. r.,  bili su uključeni u razne aktivnosti kroz integriranu nastavu.

Rješavajući zadaće hrvatskog jezika bolje smo upoznali spisateljicu Ivanu Brlić Mažuranić,te je intervjuirali,naučili smo kakvo je književno djelo roman, upoznali neke „stare – nove“ riječi i izreke, stvarali priče, pripovijedali, zamišljali, dramatizirali pojedine dijelove romana, raspravljali, poštivali pravopisne norme ,pisali sastavke,rješavali kviz znanja…

[više]

Obavijest o štrajku

Autor: Antonela Matić, 20. 11. 2019. 13:17

Dragi učenici i roditelji,

prema najavama sindikalnih predstavnika u našoj školi, štrajk učitelja se nastavlja sutra, 21. studenoga. Sukladno tome, za očekivati je da nećemo biti u mogućnosti organizirati nastavu.

Molimo vas da pratite obavijesti u medijima i na našoj web stranici.

Ukoliko imate potrebu, možete se obratiti ravnateljici na broj 021/542-325 ili putem e-mail adrese srinjine@os-srinjine.skole.hr.

Hvala na razumijevanju.

[više]

Obavijest o štrajku

Autor: Antonela Matić, 19. 11. 2019. 11:18

Dragi učenici i roditelji,

prema najavama sindikalnih predstavnika u našoj školi, štrajk učitelja se nastavlja sutra, 20. studenoga. Sukladno tome, za očekivati je da nećemo biti u mogućnosti organizirati nastavu.

Molimo vas da pratite obavijesti u medijima i na našoj web stranici.

Ukoliko imate potrebu, možete se obratiti ravnateljici na broj 021/542-325 ili putem e-mail adrese srinjine@os-srinjine.skole.hr.

Hvala na razumijevanju.

[više]

Obavijest o štrajku

Autor: Antonela Matić, 18. 11. 2019. 12:13

Dragi učenici i roditelji,

prema najavama sindikalnih predstavnika u našoj školi, štrajk učitelja se nastavlja sutra, 19. studenoga. Sukladno tome, za očekivati je da nećemo biti u mogućnosti organizirati nastavu.

Molimo vas da pratite obavijesti u medijima i na našoj web stranici. Hvala na razumijevanju.

[više]

Dan sjećanja na žrtvu Vukovara

Autor: Antonela Matić, 18. 11. 2019. 07:51

Francuski vojnici u Prvom svjetskom ratu nisu opisivali sami sebe kao ljude, već kao „nešto“ što ima karakteristike čovjeka i životinje, kao bića koje je iznjedrilo 20. stoljeće, civilizacija koja ide unatraške. Ono što je u tim opisima bilo osobito dirljivo je tekst u kojem se navodi kako je jedina ljudska osobina koju to biće posjeduje SPOSOBNOST DA PATI.

Nažalost, upravo uoči 18. 11. znamo se zapitati je li zaista jedna od istaknutih osobina ljudske vrste sposobnost da pati. Nije to slučajno. Vukovar je postao simbolom patnje i stradanja zbog siline kojom se neprijatelj obrušio na taj grad, ali se izdigao kao simbol nade zbog ljudskih vrlina kojima su Vukovarci i dragovoljci koji su branili grad odgovorili na silnu mržnju kojoj su bili izloženi.

Središnja tema našeg školskog panoa ove godine je „Vukovarska bolnica“, mjesto koje je trpjelo ono najgore što ljudska vrsta može iskazati i mjesto koje je u takvim uvjetima nudilo ono najviše i najplemenitije što ljudska vrsta može ponuditi. Njeni djelatnici nisu izgubili humanost niti kada oko njih humanosti nije bilo ni traga. Zbog toga su zauvijek ostali urezani u kolektivno pamćenje našeg naroda.

Hrvati svoje srce i snagu, koja proizlazi upravo iz tih vrijednosti i dandanas iskazuju onda kada je najteže, kada se čini da je situacija bezizlazna. Vukovar je u Domovinskom ratu utjelovio ljudsku sposobnost da pati, ali nam je pokazao kako nije sposobnost da patimo ono što nas čini ljudima, već snaga da nadilazimo patnju i da unatoč svim preprekama idemo  naprijed. Upravo zato palimo svijeće na današnji dan ili uoči njega. Kako bismo im zahvalili što su dali ono najbolje od nas onda kada je bilo najteže i tako nam pokazali što nas to čini ljudima.

[više]

Obavijest o prijevozu učenika putnika za 15.11.2019. (petak)

Autor: Antonela Matić, 14. 11. 2019. 14:16

Prijevoz učenika putnika u petak 15.11.2019. organiziran je prema sljedećem rasporedu:

-za učenike 1.- 4. razreda i učenike 7. i 8. razreda:

POLAZAK

Autobus iz Naklica, staje na sve stanice i kreće u 13:35

Kombi iz S. Gornjeg kreće iz Žrnovnice u 13:45 i uzima učenike za u Srinjine

POVRATAK

Kombi za S. Gornje kreće u 17:35 i u 19:00

Kombi za Naklice kreće u 19:15

-za učenike 5. i 6. razreda i učenike koji sudjeluju na natjecanju iz emocionalne pismenosti:

POLAZAK

Autobus iz Naklica kreće u 8:25

Kombi iz S. Gornjeg kreće u  8:30

POVRATAK

Autobus za Naklice kreće u 13:15

Kombi za S. Gornje kreće u 13:15 (s autobusne stanice)

[više]

Štrajk - obavijest

Autor: Ivana Žunić, 8. 11. 2019. 13:59

Dragi učenici i roditelji,

prema najavama sindikalnih predstavnika u našoj školi, štrajk učitelja se nastavlja, u ponedjeljak 11. studenoga. Sukladno tome, za očekivati je da nećemo biti u mogućnosti organizirati nastavu.

Molimo vas da pratite obavijesti u medijima i na našoj web stranici. Hvala na razumijevanju.

[više]

Obavijest o štrajku

Autor: Ivana Žunić, 5. 11. 2019. 11:50

Dragi učenici i roditelji,

prema najavama sindikalnih predstavnika u našoj školi, štrajk učitelja se nastavlja sutra, 6. studenoga. Sukladno tome, za očekivati je da nećemo biti u mogućnosti organizirati nastavu.

Molimo vas da pratite obavijesti u medijima i na našoj web stranici. Hvala na razumijevanju.

[više]

Obavijest o štrajku

Autor: Ivana Žunić, 29. 10. 2019. 11:40

Dragi učenici i roditelji,

prema najavama sindikalnih predstavnika u našoj školi, štrajk učitelja se nastavlja sutra, 30. listopada. Sukladno tome, za očekivati je da nećemo biti u mogućnosti organizirati nastavu.

Molimo vas da pratite obavijesti u medijima i na našoj web stranici. Hvala na razumijevanju.

[više]

Obavijest o održavanju nastave 22. listopada

Autor: Ivana Žunić, 21. 10. 2019. 12:52

Obavještavamo vas da će se u utorak, 22. listopada 2019., nastava odvijati prema redovnom rasporedu.

[više]

Obavijest o štrajku

Autor: Ivana Žunić, 20. 10. 2019. 11:40

Dragi učenici i roditelji,

prema najavama sindikalnih predstavnika u našoj školi, štrajk učitelja se nastavlja i sutra, 21. listopada. Sukladno tome, za očekivati je da nećemo biti u mogućnosti organizirati nastavu.

Molimo vas da pratite obavijesti u medijima i na našoj web stranici. Hvala na razumijevanju.

Ravnateljica

[više]

Natječaj za radno mjesto: pomoćnik/ica u nastavi - 1 izvršitelj

Autor: Ivana Žunić, 18. 10. 2019. 12:06

Natječaj za radno mjesto: pomoćnik/ica u nastavi - 1 izvršitelj

[više]

Mjesec hrvatske knjige - obavijest za roditelje učenika prvih razreda

Autor: Ivana Žunić, 16. 10. 2019. 10:42

Svi učenici prvoga razreda osnovne i srednje škole koji se tijekom Mjeseca hrvatske knjige, 15. listopada - 15. studenoga 2019., upišu u Gradsku knjižnicu Marka Marulića Split ostvaruju pravo na besplatan upis, bez obzira upisuju li se prvi put, ili obnavljaju istekli upis. 

Trošak izrade trajne članske iskaznice iznosi 15 KN.

Program Mjeseca hrvatske knjige u GKMM

[više]

Obavijest roditeljima i učenicima

Autor: Ivana Žunić, 11. 10. 2019. 16:10

Obavještavamo vas da će se od ponedjeljka, 14. listopada 2019. nastava odvijati prema redovnom rasporedu.

Ravnateljica

[više]

Obavijest roditeljima i učenicima

Autor: Ivana Žunić, 10. 10. 2019. 13:08

Dragi učenici i roditelji,

prema najavama sindikalnih predstavnika u našoj školi, štrajk učitelja se nastavlja i sutra. Sukladno tome, za očekivati je da nećemo biti u mogućnosti organizirati nastavu. No, kao i danas, svi učenici koji dođu u školu biti će zbrinuti.

Molimo vas da pratite obavijesti u medijima i na našoj web stranici. Hvala na razumijevanju.

Ravnateljica

[više]

Obavijest roditeljima i učenicima

Autor: Ivana Žunić, 10. 10. 2019. 07:50

Zbog tehničkih poteškoća s Carnet web stranicama nismo bili u mogućnosti jučer objaviti vijesti.
 
Podružnica Sindikata hrvatskih učitelja u našoj školi je najavila štrajk koji je od 8 sati ujutro u tijeku. Većina učitelja u našoj školi sudjeluje u štrajku. 
 
Napominjem da su svi učenici koji su došli u školu zbrinuti, bez obzira na to održava li se nastava ili ne. Ukoliko imate potrebu, možete se obratiti ravnateljici na broj 021/542-325 ili putem e-mail adrese srinjine@os-srinjine.skole.hr.
 
Ravnateljica
[više]

Natječaj za radno mjesto: pomoćnik/ica u nastavi - 1 izvršitelj

Autor: Ivana Žunić, 23. 9. 2019. 10:43

Natječaj za radno mjesto: pomoćnik/ica u nastavi - 1 izvršitelj

Odluka o obustavi postupka natječaja i nezasnivanja radnog odnosa

[više]

Početak školske godine 2019./2020.

Autor: Ivana Žunić, 5. 9. 2019. 14:31

Nastava u ovoj školskoj godini započinje u ponedjeljak, 9. rujna 2019. godine.  U nastavku pogledajte raspored nastave, prijevoza učenika te obavijest o podjeli udžbenika.

Dragi učenici, želimo vam sretnu i uspješnu novu školsku godinu!

 

 

 

 

[više]

Obavijest roditeljima učenika petih razreda

Autor: Ivana Žunić, 21. 8. 2019. 09:21

Zbog odredbi Opće uredbe o zaštiti podataka nismo u mogućnosti javno objaviti popise učenika po odjelima u 5. razredu.
Iz tog razloga, prvog dana nastave svi učenici petog razreda će biti prozvani i na taj način podijeljeni po razredima.

Svi roditelji i učenici koji žele saznati informaciju o razrednom odijelu mogu doći osobno u školu, u utorak i srijedu (27. i 28. kolovoza), u vremenu od 8:30 do 12 sati. 

 

[više]

Obavijest o nabavci udžbenika i drugih obrazovnih materijala

Autor: Ivana Žunić, 25. 7. 2019. 16:16

Sredstva za nabavku udžbenika (postojećih i novih) ove godine osigurava Ministarstvo znanosti i obrazovanja. Grad Split je osigurao sredstva za nabavku drugih obrazovnih materijala: radnih bilježnica, zbirki zadataka, kutija za tehnički odgoj te atlasa (atlasi će se nabavljati samo za učenike 5. razreda).

Neće se financirati nabavka likovnih mapa te će ih roditelji morati posebno nabaviti.

Sam proces nabavke udžbenika i drugih obrazovnih materijala vrši škola.

Udžbenici će biti dostavljeni u škole krajem kolovoza/početkom rujna te će učenici svoje udžbeničke komplete dobiti početkom nastavne godine.

Napominjemo da su na kraju nastavne godine učenici dužni vratiti u školu obrazovne materijale koji su namijenjeni višegodišnjem korištenju.

[više]

Javni Poziv za jednostavnu nabavu ''novih'' školskih udžbenika Vijest ima dokument u privitku

Autor: Ivana Žunić, 3. 7. 2019. 15:05

U prilogu se nalaze:

 • Poziv za dostavu ponude EV - 02/2019
 • Obrazac troškovnika
 • Ponudbeni list
 • Izjava o integritetu

 

 
[više]

Obavijest o početku i završetku nastavne godine 2019./2020.

Autor: Ivana Žunić, 3. 7. 2019. 13:46


Sukladno Odluci o početku i završetku nastavne godine, broju radnih dana i trajanju
odmora učenika osnovnih i srednjih škola (''Narodne novine", broj 48/19) nastavna godina u
osnovnim školama Grada Splita počinje 9. rujna 2019., a završava 17. lipnja 2020.


Odmor za učenike tijekom nastavne godine će se realizirati na sljedeći način:
Zimski odmor za učenike počinje 23. prosinca 2019.  i traje do 10. siječnja 2020., s tim da nastava u drugom polugodištu počinje 13. siječnja 2020. godine.
Proljetni odmor za učenike počinje 10. travnja 2020. i završava 17. travnja 2020., s tim da nastava nakon proljetnog odmora počinje 20. travnja 2020. godine.

[više]

Popis ''novih'' udžbenika

Autor: Ivana Žunić, 2. 7. 2019. 09:38

Popis novoizabranih udžbenika možete pronaći na sljedećoj poveznici:

Popis ''novih'' udžbenika

Podsjećamo da će navedeni udžbenici biti financirani od strane nadležnog Ministarstva.

[više]

Obavijest o podjeli svjedodžbi

Autor: Ivana Žunić, 28. 6. 2019. 15:01

Podjela svjedodžbi održat će se 3. srpnja (srijeda) prema sljedećem rasporedu:

 • 9:00 – Podjela svjedodžbi učenicima od 1. do 4. razreda
 • 10:00 – Podjela svjedodžbi učenicima od 5. do 7. razreda
 • 11:00 – Svečana podjela svjedodžbi učenicima 8. razreda

U nastavku pogledajte prijevoz učenika putnika:

 

[više]

Obavijest o potpisivanju prijavnica za upis u srednje škole

Autor: Ivana Žunić, 28. 6. 2019. 14:58

Obavještavaju se učenici osmih razreda i njihovi roditelji da će se 10. srpnja 2019. (srijeda) potpisivati prijavnice za upis u srednje škole prema sljedećem rasporedu:

8. a – 17:00

8. b – 17:30

Napominjemo da su učenici dužni doći u pratnji jednog roditelja/skrbnika.

[više]

Obavijest o održavanju popravnih ispita

Autor: Ivana Žunić, 28. 6. 2019. 14:48

Obavještavamo vas da će se popravni ispit iz matematike održati prema sljedećem rasporedu:

Pismeni dio: 22. kolovoza 2019. u 8:30.

Usmeni dio: 23. kolovoza u 8:30 (za učenicu V.B.) i u 9:00 (za učenika J.M.).

[više]

Javni Poziv za jednostavnu nabavu ''postojećih'' školskih udžbenika Vijest ima dokument u privitku

Autor: Ivana Žunić, 26. 6. 2019. 13:47

U prilogu se nalaze:

 • Poziv za dostavu ponude EV - 01/2019
 • Obrazac troškovnika
 • Ponudbeni list
 • Izjava o integritetu
[više]

Obavijest o početku dopunskog rada za učenike

Autor: Ivana Žunić, 18. 6. 2019. 12:09

Obaviještavamo učenike koji su upućeni na dopunski rad da će isti započeti sutra, 19. lipnja u 10:30 sati. Kombi za učenike putnike kreće iz Naklica u 10:00. 

Ostalim danima dopunski rad će započinjati u 8:30 sati, a kombi za učenike putnike kretati će u 8:00 sati iz Naklica. 

 

[više]

Obavijest o pravu na besplatni prijevoz za učenike iz obitelji s troje i više djece Vijest ima dokument u privitku

Autor: Ivana Žunić, 17. 6. 2019. 10:05

Obavještavaju se roditelji/ skrbnici učenika na području Grada Splita o pravu na besplatno korištenje javnog gradskog prijevoza temeljem Odluke o socijalnoj skrbi (19/2019).
Pravo na besplatan prijevoz – godišnju pokaznu kartu mogu ostvariti učenici iz obitelji s troje i više djece ako jedan roditelj/skrbnik ima prebivalište na području Grada Splita neprekinuto najmanje 3 (tri) godine do dana podnošenja zahtjeva i uz uvjet da primaju dječji doplatak.
Kako bi svi učenici dobili na vrijeme godišnju pokaznu kartu, u suradnji sa školama se vrši prikupljanje zahtjeva. Roditelji koji do 5. srpnja 2019. godine u školi predaju zahtjev, moći će preuzeti godišnju pokaznu kartu krajem kolovoza na prodajnom mjestu tvrtke Promet d.o.o.
Roditelji u školi trebaju predati:
- Zahtjev s dokumentacijom (preslik osobne iskaznice; rješenje iz 2019. godine o ostvarenom pravu na dječji doplatak ili Potvrdu; preslik rodnih listova)
- Ispunjeni zahtjev za izdavanje pokazne karte tvrtke Promet d.o.o.
- dvije fotografije

Priloženi dokumenti su:

1. Zahtjev za ostvarivanje prava na besplatni prijevoz učenika i studenata iz obitelji s 3 i više djece

2. Zahtjev za izdavanje pokazne karte ili produljenje statusa korisnika

3. Uputa o pravima ispitanika

[više]

Obavijest o besplatnim marendama Vijest ima dokument u privitku

Autor: Ivana Žunić, 17. 6. 2019. 09:35

U prilogu se nalazi dokumentacija koja je potrebna za prikupljanje zahtjeva za besplatnu marendu učenika u osnovnoj školi u novoj školskoj godini 2019./2020. Razlikuje se s obzirom na to jesu li učenici već ostvarivali ovo pravo ili prvi put ostvaruju navedeno pravo.

1. Učenici/roditelji/skrbnici kojima je već priznato navedeno pravo dužni su javiti se u tajništvo škole do 30. lipnja 2019. godine u vremenu od 9.00 do 12.00 h i predignuti Potvrdu o redovitom školovanju. 

2. Učenici/roditelji/skrbnici koji do sada nisu ostvarivali ovo pravo dužni su kompletiranu dokumentaciju (uključujući i Potvrdu o redovitom školovanju koju će dobiti u tajništvu) predati u gore navedenom vremenu.

U prilogu se nalazi:

1. Obavijest o pravu na besplatne marende

2. Zahtjev

3. Prava ispitanika (obavijest za korisnike)

 

 

 

 
[više]

Projekt osmih razreda

Autor: Ivana Žunić, 13. 6. 2019. 09:49

Učenici osmih razreda su uz vodstvo mentorice Ivane Spahije izradili web stranicu o nezaboravnom provodu na ekskurziji...  Web stranicu potražite na slijedećim poveznicama:

https://ekskurzija-srinjine.weebly.com/

Video

 

 
[više]

Obavijest

Autor: Ivana Žunić, 7. 6. 2019. 21:13

Prijevoz učenika putnika u ponedjeljak na Dan škole organiziran je na slijedeći način:

Za učenike iz Naklica polazak je u 15:30 od Pošte, a povratak u 19:30 h.

Za učenike iz Tugara polazak je u 15:20 od Pošte, a povratak u 19:30 h.

Za učenike iz Sitnog Gornjeg polazak je u 15:40, a povratak u 19:15h.

Molimo učenike putnike da za povratak kućama budu na stajalištu u točno navedeno vrijeme, a da (u slučaju potrebe) strpljivo pričekaju kombi/autobus pri polascima put škole.

[više]

OBAVIJEST

Autor: Ivana Žunić, 6. 6. 2019. 12:02

Dragi učenici i roditelji!

Kao što smo već najavili, u petak imamo Sportske igre roditelja i učenika Škole. One će se održati sutra, u petak 7.6.2019., po sljedećem rasporedu:

Za učenike 1, 2., 3. i 4. razreda, igre se održavaju od 16h do 17h na školskom igralištu.

Za učenike 5., 6., 7. i 8. razreda te roditelje koji su se uključili u program, igre se održavaju od 17h na školskom igralištu.

Očekujemo vas!

[više]

Dan Grada Splita

Autor: Ivana Žunić, 6. 5. 2019. 13:45

Dana 7. svibnja 2019., utorak, neće biti nastave zbog obilježavanja Dana Grada Splita i blagdana svetoga Dujma. Pozivamo sve učenike i njihove roditelje da se uključe u proslavu Sudamje. Program obilježavanja možete pogledati na na poveznici: Sudamja 2019.

[više]

Dan srednjih škola Splitsko-dalmatinske županije

Autor: Ivana Žunić, 26. 4. 2019. 11:49

Splitsko dalmatinska županija - Upravni odjel za prosvjetu, kulturu, tehničku kulturu i sport, zajedno s Hrvatskim zavodom za zapošljavanje Područnim uredom Split, Hrvatskom gospodarskom komorom i Obrtničkom komorom Splitsko dalmatinske županije i ove godine organizira manifestaciju "Dan srednjih škola Splitsko dalmatinske županije".

Manifestacija "Dan srednjih škola Splitsko dalmatinske županije 2019." će se održati u subotu, 11. svibnja 2019. od 10:00 do 14:00 sati na prostoru Kazališnog trga – Trga Gaje Bulata, odnosno na platou ispred zgrade Hrvatskog narodnog kazališta u Splitu. Svečano otvaranje predviđeno je s početkom u 11 sati.

O manifestaciji pročitajte više u nastavku.

[više]

Uskrsni praznici

Autor: Ivana Žunić, 17. 4. 2019. 20:15

Proljetni odmor učenika počinje 18. travnja, a završava 26. travnja. Nastava započinje 29. travnja po redovnom rasporedu.

Neka vam Uskrsno svjetlo isplete dar od sreće, zdravlja, mira i ljubavi. Neka u vaš dom uđe uskrsli Isus i blagoslovi vas i vašu obitelj!

Želimo svima sretan i blagoslovljen Uskrs!

 

[više]

USKRŠNJA RADIONICA ZA RODITELJE

Autor: Ivana Žunić, 15. 4. 2019. 13:35

Dragi učenici i roditelji,

obavještavamo vas da će se u utorak, 16. travnja u 17:00 h održati radionica za roditelje. Na radionici će roditelji uz pomoć naših zadrugara izrađivati uskršnje ukrase koji će se prodavati na prodajnoj izložbi - 17. travnja u atriju škole.

Pozivamo vas da se odazovete ovoj akciji u što većem broju!

[više]

Predstavljanje strukovnih škola u CISOK-u

Autor: Ivana Žunić, 5. 4. 2019. 09:55

Pozivaju se i roditelji i učenici osmih razreda na predstavljanje srednjih strukovnih škola s obrazovnim programima za deficitarna zanimanja koje će se održati u CISOK-u Split  idući tjedan, u ponedjeljak 8.4., utorak 9.4. i srijedu 10.4. Predstavnici škola će osim predavanja, biti dostupni i za pitanja posjetitelja. Na slijedećim poveznicama možete pronaći letak i plakat s rasporedom i temama predavanja. 

[više]

Petaši kvizaši!

Autor: Ivana Žunić, 5. 4. 2019. 09:14

I u našoj su školi obilježeni Dani hrvatskoga jezika. U petak, 22. ožujka 2019., za naše je petaše održan kviz poznavanja hrvatskoga jezika – Petaši kvizaši! Kviz je pripremila nastavnica Marija Novaković, a u njemu su se nalazila pitanja iz gramatike, književnosti, medijske kulture, pa čak i pitanja o pročitanim lektirama koje smo čitali u prvom polugodištu. U kvizu su se natjecale četiri ekipe: Zlatne sablje, ujedno i pobjednici ovoga kviza, Genijalna iznimka, na drugom mjestu, te ekipe Mišad i Krumpirići. Slatke nagrade nije dobila samo pobjednička ekipa, već i svi koji su sudjelovali u natjecanju i u organizaciji kviza.

Bilo je uzbudljivo i napeto do samoga kraja kviza te se nadamo da će i budući petaši osjetiti ovaj natjecateljski duh!

 

Autorica teksta: Anamarija Lisica, 5. b

[više]

TREĆAŠI I ČETVRTAŠI NA ŠKOLSKOM PROMETNOM POLIGONU

Autor: Ivana Žunić, 3. 4. 2019. 10:06

Kako bi se  povećala kvaliteta prometne kulture u odgojno – obrazovnom radu  sa djecom te smanjio broj prometnih nesreća,  sukladno sa Nacionalnim programom sigurnosti cestovnog prometa 2011. – 2020. godine , Auto klub Split već niz godina provodi edukaciju djece. Tako su i naši trećaši i četvrtaši sa svojom učiteljicom Ljiljanom Kuterovac i učiteljem Juricom Škalabrinom bili su na terenskoj nastavi na Školskom prometnom poligonu u Splitu.

[više]

Jedem lijepo, jedem zdravo

Autor: Ivana Žunić, 15. 3. 2019. 13:30

Na kraju radnog tjedna, učenici 2. razreda  pokazali  su svoja kulinarska i kreativna umijeća, te znanje o zdravoj prehrani. Cjelinu „Dijete i zdravlje“, završili su u veselom raspoloženju.

     U dvosatnoj radionici na temu „Jedem lijepo, jedem zdravo“ , najprije su napravili voćnu salatu, od raznovrsnog voća. Naranče, banane, jabuke, kivi, jagode, ananas, a sve to začinjeno samo prirodnim limunovim sokom! Oduševljenju nije bilo kraja. Zdjelice su se punile više puta.

   Nakon ukusne voćne salate, djeca su kreirala zdravi sendvič, od integralnog i kukuruznog kruha, sa mliječnim namazom, svježim povrćem (salatom, krastavcem, rotkvicama, mrkvom, mladim lukom...)i jajima.Svaki učenik je ispričao svoju sendvič priču, a učitelji su ocijenili najmaštovitiji i najkreativniji uradak.Bilo je tu labudova koji putuju gladnoj djeci, srca, smajlića, brodova, otoka i stijena, čarobnih vrtova, a na tanjuru se našla i jedna Durica.Učiteljima nije bilo lako proglasiti najsendvič.

  Ipak, prvo mjesto osvojio je sendvič pod nazivom „Otok za odmor“, Manuele Jurčić, drugo mjesto „Brod povrća“ Ive Muše, treće mjesto su podijelile Marta Bikić sa „Čarobnim vrtom“ i „“Durica“, Marijete Čović. Svi ostali su osvojili četvrto mjesto, a nagradu publike je odnio „Drobljenac“ Ivana Đapića, što je izazvalo veliki smijeh i oduševljenje.

Na kraju- umjetnička djela  završila su u trbuščićima, gdje im je i mjesto.

Ostatke hrane nismo bacili. Marijeta ih je odnijela svojm kokicama.

Bravo za male, ali vrijedne i spretne ruke!

Još jednom se pokazalo da djeca uživaju u praktičnim i kreativnim radionicama. Dječja mašta može svašta.

U nastavku pogledajte kako je to sve izgledalo...

 

Milica Josipović

[više]

Moj NAJ-PR

Autor: Ivana Žunić, 15. 3. 2019. 10:53

Dragi učenici i roditelji!

Rezultate ankete provedene u sklopu projekta Moj NAJ-PR („Moj najbolji pozitivni roditelj“) u kojem sudjeluje Vijeće učenika naše škole možete vidjeti ovdje. Hvala učenicima koji su sudjelovali u osmišljavanju pitanja i roditeljima koji rješavali ankete!

Osim toga, možete preuzeti i naš kratki Priručnik za slobodno vrijeme, također izrađen u sklopu Projekta. U njemu smo skupili razne igre, mozgalice i pitalice, integrame, rebuse te zagonetne sličice, a sve u nadi da ćemo Vam skratiti vrijeme dok čekate u redu ili se vozite s obitelji na dužim relacijama. Priručnik Vam daje ideje za aktivnosti kada ste u društvu ili ste jednostavno željni upotrijebiti moždane vijuge. Osim njega, za neke igre i integrame će Vam trebati papir i olovka, ali za većinu ipak nije potreban dodatan materijal! Možete ga slobodno preuzeti ili isprintati.

Vijeće učenika

[više]

Putujuća izložba "Plakati za dušu" u našoj školi

Autor: Ivana Žunić, 12. 3. 2019. 10:56

Posljednjih mjesec dana u našoj školi  ugostili smo putujuću izložbu pod nazivom Plakati za dušu. Plakati su nastali  s ciljem zaštite i unapređenja mentalnog zdravlja djece i mladih tijekom projektnih aktivnosti  Nastavnog zavoda za javno zdravstvo-SDŽ/Službe za mentalno zdravlje u suradnji s odgojno – obrazovnim i javnim ustanovama u Splitsko – dalmatinskoj županiji.

Naši učenici su za vrijeme trajanja izložbe na satovima razrednika pričali  o porukama koje plakati prenose, a neki su svoje dojmove i zapisali. Plakati koji su se učenicima najviše svidjeli su „Čovjek nije otok“ i „Ruka spasa“.

U nastavku možete pročitati neke od učeničkih dojmova.

[više]

Drugaši u posjeti ambulanti

Autor: Ivana Žunić, 11. 3. 2019. 12:27

U sklopu izvanučioničke nastave iz prirode i društva i u suradnji s djelatnicima medicinske struke iz Zdravstvene stanice "Srinjine, učenici 2. razreda posjetili su  1.ožujka, 2019. god., mjesnu ambulantu. Djecu su srdačno dočekali svi djelatnici ambulante i upoznali ih s instrumentima kojima se služe prilikom pregleda , te s poslovima koje obavljaju.

Najduže smo se zadržali u zubarskoj ordinaciji. Dječaci i djevojčice su se ohrabrili i sjeli u stolicu za pregled.Ljubazna zubarica je svima pregledala zube, pojedincima zakazala detaljniji pregled,te premazala zube zaštitnom pastom protiv karijesa.

 Dobrobiti ovog posjeta su višestruke: djeca su se upoznala sa zanimanjima obiteljskog liječnika , stomatologa i medicinske sestre, upoznali su i razgledali instrumente kojima se zdravstveni djelatnici služe, prevladali strah od liječnika i naučili nešto novo o ljudskom tijelu i zdravlju općenito.

Na kraju posjeta, djeca su uručila djelatnicima ambulante likovne radove na temu "Dijete i zdravlje".

U nastavku pogledajte fotogaleriju.

 
[više]

ŠTO ĆU BITI KAD ODRASTEM ? – lutkarska predstava u školi

Autor: Ivana Žunić, 11. 3. 2019. 10:09

Što ću biti kad odrastem? Koje je zanimanje najbolje? – pitanja su koja muče svako dijete, a posebno Laticu i Ivicu, junake novog lutkarskog mjuzikla Studija Suncokret, koji su gostovali u našoj školi 7. ožujka 2019.

U svojoj ulici Latica i Ivica susreću ljude različitih zanimanja. Svatko od njih kaže da je baš njegovo zanimanje najbolje. Uz vesele songove, djeca saznaju da je svako zanimalje jednako vrijedno i korisno, a na samom kraju predstave saznaju da je najbolje biti – dijete!

                                                                    Jurica Škalabrin

[više]

MAŠKARE, ČA MOGU MAŠKARE ...

Autor: Ivana Žunić, 11. 3. 2019. 09:58

I ove godine, baš na Pokladni utorak, 5. ožujka, umjesto učenika nižih razreda, u školi razni likovi iz dječje mašte.  Bilo je tu gusara, kauboja, indijanaca, miševa, zombija, vila, vještica, mačaka ... Stigao je i Robin Hood, čak i Jimi Hendrix sa svojom najdražom gitarom. Tu su bila i četiri potpuno jednaka velika klauna.

Maskirana povorka je obišla sve razrede u školi. Mnogi stariji učenici su se htjeli pridružiti maškarama. Uz pjesmu i ples izabrane su najbolje maske. U grupnoj konkurenciji najbolji su bili brat i sestra Ivano i Kiara Barić ( 1. i 4. razred ), druge su bile Vještice i mačke iz 4. razreda, a treće mjesto pripalo je prvašicama Mišicama Minicama.

U pojedinačnoj konkurenciji prvo mjesto osvojila je Kiara Barić, 4. r, druga je bila Izabela Barić, 4. r, a treći je bio Jimi Hendrix ( zapravo  Marko Mužinić  ) iz 1. razreda.

Nakon toga pročitana je, sa dugog, dugog papira, Optužnica Krnji. On je za sve loše što se dogodilo u protekloj godini KRIV. Naslutio je što mu se sprema i  rano ujutro, prije nastave, pobjegao u nepoznatom smjeru.  Zato smo presudu preinačili i osudili ga da se ne vraća; da ga nitko ne vidi do iduće godine, do idućih maškara!

                                                                        

                                                                                           Jurica Škalabrin

[više]

Arhiva naših vijesti   
 


Kutak za roditelje
 
Oglasna ploča
Učitavanje RSS feeda je završilo s greškom: nema podataka
 

 
KVIZ – SAFETYNET

 
Dječje stvaralaštvo

 
Kalendar
« Studeni 2020 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
26 27 28 29 30 31 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 1 2 3 4 5 6
Prikazani događaji

 
Stručni skupovi
 
Vremenska prognoza

 
Korisni linkovi 
Tražilica
 
Pitanja i odgovori
 Naslov: FAQ

  • Naj 10 pitanja

  • Nedavna pitanja

  • Arhiva pitanja
 
Arhiva dokumenata
Učitavanje RSS feeda je završilo s greškom: nema podataka
 
E dnevnik
 
Katalog OŠ ''Srinjine''

 
Školski kurikulum

 

 
Linkovi

                                                                                              

 
Udžbenici
 
Brojač posjeta
Ispis statistike od 5. 9. 2017.

Ukupno: 88801
 
 > Naslovnica
CMS za škole logo
Osnovna škola "Srinjine" / Put Bilaje 1, HR-21292 Srinjine / os-srinjine.skole.hr / ured@os-srinjine.skole.hr
preskoči na navigaciju