Dana 31.listopada 2024., učenici 4. razreda OŠ Srinjine, povodom Dana zahvalnosti za plodove Zemlje i Dana jabuka , u integriranom danu su cijeli dan posvetili ovoj voćki, koja rješava sve zdravstvene probleme.
Naučili su gdje se u RH najviše uzgajaju jabuke, upoznali različite sorte, saznali što se sve od jabuka može napraviti(sok, kolači, ocat, čips…).
Mjerili su i procjenjivali težinu jabuka, isprobali njene okuse i mirise.
Učenici su sudjelovali u razrednom Masteršefu, gdje su izrađivali zdravi kolač od jabuka, od keksa, jabučnog pudinga i slatkog vrhnja(ali bez puno šećera i aditiva) uz aromu domaćih limuna i cimeta.
Pobjednici su bili svi, jer su to i zaslužili radom i zalaganjem.
Cilj ove radionice je bio da naučimo poštovati trud svojih i tuđih ruku i da budemo zahvalniji na svemu što nam Zemlja pruža, te da uživamo u plodovima zajedničkog rada. I da kuhamo i stvaramo s ljubavlju.
Naše male, vrijedne kuhare- Masteršefove možete pogledati na linku ispod ili skenirati vaš QR COD, te pogledati galeriju!